Κατσαούνη Μαρία

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Ψυχολογία (Bachelor of Science Hons) στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, της Μεγάλης Βρετανίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο London Metropolitan του Λονδίνου, με ειδίκευση στην Ψυχολογία Υγείας (Master of Science). Έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο εκπαιδευτικό αντικείμενο με τίτλο "Ψυχοπαθολογία του Βρέφους, του Παιδιού και του Εφήβου". Ζει και εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη ως Ψυχολόγος Υγείας.

'Έχει εργαστεί σαν σχολικός σύμβουλος στο Spen Valley High School του Huddersfield και αργότερα στα Eξωτερικά Iατρεία Πόνου του Νοσοκομείου King's College του Λονδίνου. Τα τελευταία χρόνια παραμονής της στo Λονδίνο εργάστηκε σε κέντρα Ψυχικής Υγείας, Μονάδες Αποκατάστασης και Νοσοκομεία (North Islington Crisis Resolution Team και Royal Free Hospital, Daleham House) στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS-National Health System). Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει παροχή ατομικών και ομαδικών συνεδριών σε ασθενείς με διαγνωσθείσα ψυχική διαταραχή όπως σχιζοφρένεια και άλλες ψυχωσικές διαταραχές, διαταραχή διάθεσης (κατάθλιψη, διπολική διαταραχή), διαταραχή προσωπικότητας, αγχώδης διαταραχή και φοβίες, καθώς και σε χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημόσια εκπαιδευτήρια της Ελλάδας διδάσκοντας στο τμήμα προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

'Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο του London Metropolitan (PG.Cert in Counselling Skills), καθώς και μια πληθώρα άλλων από το Πανεπιστήμιο του Middlesex, του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Λονδίνου (Institute of Psychiatry) και του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) με θέματα Διαταραχές Προσωπικότητας και Αυτοτραυματισμός, Γυναίκες και Ψυχική Υγεία, Παιδική κακοποίηση, μέριμνα και προστασία παιδιού, Ναρκωτικά και Αλκοολισμός, Διαφορική Διάγνωση κ.ά. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (Θεραπεία Συμπεριφοράς στις Διαταραχές Αγχους), της Ελληνικής Εταιρίας Alzheimer και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας (από την Κατάθλιψη στις Αγχώδεις Διαταραχές).

Είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (British Psychological Society-BPS), καθώς και του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (ΠΨΣ). Εθελοντικό μέλος του Χαμόγελου του Παιδιού. Αρθρογραφεί και έχει παραχωρήσει δημοσιεύσεις σε διάφορες εφημερίδες, sites και περιοδικά ("Μελάνι", www.eimastegunaikes.gr,"Ποιότητα", "Νεος Ορίζοντας", "Περαία" κ.α.), και έχει διεξάγει έρευνες στα πλαίσια πτυχιακού και μεταπτυχιακού διπλώματος.

Εχει συγγράψει και εκδόσει επιστημονικό αγγλόγλωσσο βιβλίο με θέμα την Παιδική Κακοποίηση, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012 (Child Abuse-An Intergenerational Comparison Study) ISBN 978-3-8473-0719-8, καθώς και παιδικό παραμύθι συλλογικού τόμου απο τις εκδόσεις Μεθεξις.

Προσωπική επικοινωνία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.