Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

 

Είναι Διαταραχές που παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις στις μέρες μας, λόγο τρόπου ζωής μας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δηλώνουν προβληματισμένοι με την συμπεριφορά τους σε θέματα Σίτισης & Διατροφής. Οι κύριες κατηγορίες  των Διαταραχών Διατροφής είναι:

 

  • Η Ψυχογενής Ανορεξία κατά την οποία το άτομο υποβάλλει τον εαυτό του σε εξαντλητικές δίαιτες καταλήγοντας να θεωρεί οτιδήποτε φαγώσιμο ως απαγορευτικό. Ως αποτέλεσμα φτάνει σε καταστάσεις υποσίτισης με άμεσο κίνδυνο ακόμα και της ζωής του
  • Η Ψυχογενής Βουλιμία κατά την οποία το άτομο καταναλώνει ασυναίσθητα μεγάλες η μικρές ποσότητες ασύνδετων τροφών πολλές φορές και ταυτοχρόνως, και χωρίς να έχει την οργανική αίσθηση της πείνας.
  • Η Νευρική Ορθορεξία κατά την οποία το άτομο έχει εμμονή με την κατανάλωση υγειινών βιολογικών ή light προιόντων και μόνο, Στην περίπτωση που τύχει να καταναλώσει τροφές με λιπαρά αισθάνεται έντονες ενοχές κι ότι κάτι κακό θα πάθει οργανικά.

 Θεραπευτική Αντιμετώπιση: Ασκούμε Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία 24ων Συνεδριών, μία Συνεδρία ανα εβδομάδα, δηλαδή 6μηνης διάρκειας. Χωρίς λήψη φαρμάκων. Μπορεί παράλληλα να βοηθήσει η σύσταση μιας Διατροφής που θα γίνει με Διατροφολόγο συνεργάτη μας

next2Συμβουλή του μήνα


Διαβάστε την συμβουλή μας

next2Άρθρα ψυχολογίας


Ενημερωθείτε αξιόπιστα

next2Προτεινόμενα βιβλία


 Από το Psyxology.gr...