τα θετικά της σχέσης που είχαμε ξεχνώντας να μετρήσουμε το τι οδήγησε αυτή την σχέση στο τέλος της . Αυτό όμως μας καθυστερεί στις ψυχολογικές διεργασίες που θα μειώσουν την ένταση του γεγονότος.
Θα πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να βιώσει όλα τα συναισθήματα από τον χωρισμό και μάλιστα στην στιγμή που αυτά γεννιούνται. Όπως επίσης δεν βοηθούν και οι συνταγές του τύπου «βγες να ξεχαστείς». Η μεταφορά συναισθημάτων δεν βοηθάει τον εαυτό μας.
Κάθε χωρισμός είναι μια ευκαιρία ενδοσκόπησης την οποία αν δεν κάνουμε θα βρεθούμε να βιώνουμε στην ζωή μας «επαναλήψεις» με απλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία του πόνου από τον χωρισμό και να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στα μάτια βρίσκοντας ειλικρινά τόσο το που φταίξαμε κι εμείς αλλά και κυρίως γιατί πράξαμε όπως πράξαμε. Δίκαιοι προς εμάς, προς τον άλλον και προς την ίδια την σχέση. Είναι η αρχή ενός καλύτερου εαυτού μας.
Κι επειδή ο χωρισμός συμπεριφορικά μας οδηγεί να δρούμε 100% με το συναίσθημα στα πάντα, πολλές φορές αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να εφαρμόσουμε όλα αυτά. Τότε θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ κάποιες Συμβουλευτικές Συνεδρίες με έναν ψυχολόγο της επιλογής μας.
Mersinias Thomas, TEDx speaker,
Clinical Psychologist, Mental Health Counselor
©www.mersinias.gr