Το ghosting στη σχέση

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Πολλοί άνθρωποι έχουν υπάρξει σε μία σχέση που ενώ όλα πήγαιναν φαινομενικά καλά, ξαφνικά ο ένας από τους δύο συντρόφους εξαφανίζεται χωρίς κάποιο λόγο, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς κάποια ενημέρωση προς τον άλλον, ενώ εκείνος μένει με αναπάντητα ερωτηματικά…  Αυτό λοιπόν είναι το ghosting…

Για ποιους λόγους κάποιος εξαφανίζεται ξαφνικά από μία σχέση και δεν την τερματίζει όπως θα έπρεπε; ...

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα άτομα τα οποία ακολουθούν αυτή τη μέθοδο έχουν ως κύριο γνώρισμα τον αποφευκτικό τύπο προσωπικότητας. Διστάζουν ή αποφεύγουν να δημιουργήσουν σχέσεις εγγύτητας, τους δυσκολεύει η δέσμευση και  πολλές φορές έχει υπάρξει απόρριψη από γονέα. Αυτό δημιουργεί θέματα εμπιστοσύνης και καχυποψίας.

Επιπλέον, τις περισσότερες φορές έχουν υπάρξει οι ίδιοι αποδέκτες συμπεριφοράς ghosting στο παρελθόν. Ο σύντροφος ο οποίος εγκαταλείπεται αναρωτιέται τι έχει κάνει λάθος, που έφτιαξε, και πολλές φορές προσωποποιεί την απρόσμενη και αναπάντεχη εξαφάνιση του συντρόφου του. Είναι όμως σαφές από τα παραπάνω, πως το πρόβλημα δεν έγκειται στον σύντροφο ο οποίος εγκαταλείπεται ξαφνικά, αλλά στον σύντροφό ο οποίος κάνει το ghosting.

Κατσαούνη Μαρία- Ψυχολόγος Υγείας (MSc)

www.katsaounimaria.com