Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφθονία στο Σεξ….Αδυναμία στις Σχέσεις

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

 

Ζούμε σε έναν κόσμο που το σέξ υπερπροσφέρεται σε τόσο μεγάλες δόσεις που καταντά απωθητικό. Παράλληλα όμως , κι αυτό είναι το αντιφατικό, η σεξουαλική πείνα μεγαλώνει. Επίσης ενώ το σεξ αφθονεί , οι σχέσεις μοιάζουνε με κάτι άπιαστο. Τι είναι τελικά αυτό που το δημιουργεί αυτό? Κανείς δεν μας καλύπτει σεξουαλικά για να κάνουμε ερωτική σχέση? Ζητάμε το παραπάνω και ψάχνουμε κι άλλο? Μας ενδιαφέρει μόνο το σεξ?

Τίποτα από όλα αυτά. Ολοένα και συχνότερα ακούμε γύρω μας την θέληση για μια σχέση μόνιμη και υγιή. Που λοιπόν χάνουμε το «παιχνίδι»?

Στο προσφερόμενο είδος. Πλασάρουμε τους εαυτούς μας ως εικόνα. Αυτήν φροντίζουμε, αυτήν βελτιώνουμε, αυτήν δίνουμε. Η εικόνα όμως δεν είναι προυπόθεση σχέσης, είναι προυπόθεση έλξης και άρα σέξ. Με λίγα λόγια άλλο «πουλάμε» κι άλλο ζητάμε να «αγοράσουν» από εμάς. Πουλάμε την εικόνα μας θέλωντας να εκτιμήσουν το συνολικό μας άτομο, πράγμα δύσκολο. Κι αν ακόμη γίνει, έχει ημερομηνία λήξης και συνήθως σύντομη. Άλλωστε δεν φροντίζουμε για την ανάπτυξη του ατόμου μας. Σπάνια ποια θα ακούσεις να λένε σε μια κοπέλα κάτι διαφορετικό ή παραπάνω από το «είσαι μια κουκλίτσα». Καμία αναφορά σε κάτι καλό του χαρακτήρα που σίγουρα όλοι μας έχουμε.

Τα αγόρια από την άλλη μεριά υιοθετούν άμεσα τον ανάλογο ρόλο για να γίνουν αποδεκτά. Γίνονται οι «τέλοιοι» εραστές πριν ακόμα μάθουν να είναι σύντροφοι.

Και η μοναξιά όλων μεγαλώνει….και για να αντιμετωπιστεί πρέπει να αρχίσουμε να επικοινωνούμε περισσότερο,συχνότερα και πιο ουσιαστικά. Όταν γίνει αυτό και το σέξ είναι συναρπαστικό και ο καθένας μας πιο γεμάτος ,πιο πλήρης. Δεν είναι κακό να φροντίζουμε την εικόνα μας, κακό είναι όμως να φροντίζουμε μόνο αυτήν.

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 15:54