10 Μύθοι για τις Σχέσεις

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Που σίγουρα δεν ισχύουν, αλλά τους ακούμε συνεχώς:

1.  Αν η σχέση ήταν γραφτό να κρατήσει , θα λειτουργούσε τέλεια.  Η σχέση μοιάζει περισσότερο με πλοίο που χρειάζεται να το στρίβουμε , παρά με τρένο πάνω σε ράγες . Αυτή είναι και η ομορφιά της.

2.   Μην γκρινιάζεις στην αρχή. Εάν υπάρχουν πράγματα που σήμερα σε ενοχλούν , αυτά θα υπάρχουν κι αύριο αν σήμερα δεν τα επισημάνεις. Και αν προστεθούν και στα όποια προβλήματα της πορείας, τότε θα γίνουν ανυπόφορα.

3.   Τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν x αριθμό σεξ μέσα στην εβδομάδα. Το σεξ δεν είναι χάπι και δεν έχει συνταγή. Ο αριθμός είναι υποκειμενικός , πρέπει να συνοδεύεται από την επιθυμητή ποιότητα στο σεξ και εξαρτάται κυρίως από τις περιστάσεις και τις ευκαιρίες.

4.    Ο/Η σύντροφός μου ξέρει ακριβώς τι να κάνει για να με εκνευρίσει. Ακόμα κι αν η οικειότητα μεταξύ μας , είναι σε επίπεδο πάρα πολύ καλό , αυτό δεν σημαίνει ότι διαβάζουμε το μυαλό του άλλου. Η σκέψη ότι επίκεντρο είναι να μας χαλάσει την διάθεση σίγουρα δεν βοηθάει, μπορεί δε να λειτουργεί και ως αυτόεκπληρούμενη προφητεία

5.    Αν αποκτήσουμε παιδί θα αλλάξει η συμπεριφορά του/της. Ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να είναι το καταπληκτικότερο πράγμα που θα μας συμβεί στην ζωή μας, μπορεί όμως να είναι και το πιο αγχωτικό που θα μας συμβεί. Εάν έχουμε προβλήματα στην σχέση μας, πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουμε στην επίλυσή τους πριν την απόφαση για παιδί.

6.   Εάν είμαστε ευτυχισμένοι μαζί ,δεν χρειάζεται τις παρέες του. Το μόνο που φανερώνει αυτός ο μύθος είναι μια ανάγκη για χειραγώγηση του συντρόφου μας και αγνόηση της απόλυτης ανθρώπινης ανάγκης για κοινωνικότητα και επικοινωνία.

7.   Τα ζευγάρια με σωστή σχέση, δεν μαλώνουν. Αυτό που έχει αποδείξει η πραγματικότητα είναι ότι ο βαθμός ποιότητας μιας σχέσης έγκειται όχι στο πόσες διαφωνίες υπάρχουν αλλά στο τρόπο επίλυσης του που καταφέρνουμε να έχουμε.

8.    Οι καλές σχέσεις δεν χρειάζονται προσπάθεια. Αυτός είναι ο πιο συνήθης μύθος και ο πιο ανακριβής. Θα ίσχυε μόνο εάν η ζωή μας ήταν τόσο σταθερή που να το επέτρεπε. Και πάλι με αμφιβολία.

9.    Ποτέ μην πάτε για ύπνο θυμωμένοι. Ένας μύθος που συχνά μας οδηγεί είτε στο σεξ ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων μας , που τελικώς είναι απλώς κουκούλωμα, είτε σε μια πολύωρη συζήτηση την ώρα που πρέπει να ξεκουραστούμε για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές προκλήσεις της ζωής μας. Είναι προτιμότερο να επιλύουμε τον όποιον θυμό σε δεύτερο χρόνο και σε κοινά αποδεκτή ώρα συζήτησης

10. Αγάπησε τα ελαττώματα του συντρόφου σου. Ένας μύθος που κρύβει μια εξαιρετική παγίδα. Αγάπησε τα ελαττώματα του συντρόφου σου τα οποία πιθανώς ο ίδιος όχι μόνο δεν έχει αγαπήσει αλλά και δεν έχει καν αναγνωρίσει στον εαυτό του. Πράγμα που φυσικά κάποια στιγμή θα μας εξοργίσει διπλά. Δεν είναι απαραίτητο να αγαπήσουμε κανένα ελάττωμα. Είναι απαραίτητο να τα συζητήσουμε όμως και να μειώσουμε την σημασία τους.

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 06:50