Σεξουαλικότητα & Πολιτισμός στα δύο Φύλα

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικούς λόγους για τους οποίους επιθυμεί να κάνει σεξ. Επίσης υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα κίνητρα για σεξ ανάμεσα στα δύο φύλα.

Σύμφωνα με πρόσφατη Πανεπιστημιακή έρευνα ,σε πάνω από 1500 άτομα, η επιθυμία για σεξ προσδιορίζεται βάσει των εξής κινήτρων:

·         Φυσικοί λόγοι: Ευχαρίστηση, έλξη από συγκεκριμένο άτομο, αποσυμπίεση από το στρες

·         Επίτευξης στόχων: Βελτίωσης κοινωνικής ή εργασιακής θέσης, απόκτησης μωρού, εκδίκησης συντρόφου

·         Συναισθηματικοί λόγοι: Αγάπη και δέσμευση προς ένα άτομο

·         Λόγοι ανασφάλειας: Από αίσθηση καθήκοντος προς τον/την σύντροφο, για την αποφυγή απιστίας, ή για την επίτευξη επιβεβαίωσης.

Οι διαφορές στα κίνητρα ανάμεσα στα δύο Φύλα είναι επίσης εμφανείς. Οι άνδρες κατά κανόνα αναζητούν το σεξ για τον λόγο ότι τους κάνει να αισθάνονται ευχαρίστηση. Οι γυναίκες από την άλλη, παρόλο που αποκομίζουν ευχαρίστηση, ενδιαφέρονται περισσότερο για τις πτυχές εκείνες του σεξ που θα ενισχύσουν την σχέση τους. Επιστημονικά αυτές οι διαφορές ονομάζονται ως σεξ με επίκεντρο το σώμα, και σεξ με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στο σεξ με επίκεντρο το σώμα , ζητούμενο είναι η απόλαυση που θα νοιώσουμε οργανικά και στο πως θα αισθανθεί το σώμα μας. Στο σεξ με επίκεντρο τον άνθρωπο ζητούμενο είναι η παραπάνω ανάπτυξη δεσμών με το άλλο άτομο.

Ο ερευνητής RichardCarollσε πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα που ονόμασε Σεξουαλικότητα και πολιτισμός, έψαξε τους λόγους που οι άνθρωποι κάνουμε σεξ. Σύμφωνα λοιπόν με το σύνολο των απαντήσεων , οι λόγοι που επικράτησαν κυρίως είναι οι εξής:

·         Ανακούφιση από Στρες

·         Ενίσχυση διάθεσης

·         Βελτίωση αυτό-αντίληψης

·         Αίσθηση δύναμης και εξουσίας

·         Ζήλια

·         Αίσθημα αγάπης

·         Απόκτηση χρημάτων (άμεση ή έμμεση)

·         Ανάγκη για περιποίηση και στοργή

·         Σεξουαλική περιέργεια

·         Νέος σύντροφος

·         Πνευματική υπέρβαση

·         Ευχαρίστηση

Εάν οι άνθρωποι είμαστε γενικά πολύπλοκοι,  σεξουαλικότητά μας αποτελεί την κορυφή αυτής της πολυπλοκότητας. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που μας δίνονται από αυτήν την έρευνα είναι πολύ σημαντικά για να κατανοήσουμε όχι τόσο το σεξ ανάμεσα στα δύο Φύλα, όσο τις παράπλευρες διεργασίες που συντελούνται στο καθένα είτε για την προσέγγιση του σεξ, είτε για την αποφυγή του.

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 06:51