Η Σεξουαλικότητα των γυναικών μετά τα 40

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες δείχνουν να εισπράττουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και πληρότητα στην σεξουαλική τους ζωή ,μετά τα 40. Σημαντικότατο στοιχείο της έρευνας αυτής αποτελεί ότι ήταν απο τις ελάχιστες που έχουν γίνει με υγιή άτομα του γυναικείου φύλου, κι όχι σε άτομα με σεξουαλικές ή άλλες δυσλειτουργίες.Το ότι οι γυναίκες άνω των 40 παρουσίασαν μεγαλύτερη ικανοποίηση σεξουαλική συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους. Πρώτος και κύριος οτι η γυναίκα όσο πλησιάζει στην ηλικία των 40 και περνώντας την, κι έχοντας αγαπήσει περισσότερο το σώμα της , μεγαλώνει κατακόρυφα η επιθυμία της για σεξ. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι ενω λόγω υποχρεώσεων η σεξουαλική της δραστηριότητα μειώνεται, το οργανικό της κάλεσμα στο σεξ παραμένει υψηλό.Στην έρευνα..

.. συμμετείχε μια ομάδα 1300 γυναικών ( με ενεργές απαντήσεις απο τις 803, ποσοστό ανταπόκρισης ιδιαίτερα υψηλό για τέτοια έρευνα) μεταξύ των ηλικιών 40 και 80.Περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων όλων των γυναικών είπαν ότι ήταν πολύ ή μέτρια ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Το ποσοστό των γυναικών που περιέγραψαν τον εαυτό τους ως σεξουαλικά ικανοποιημένοι αυξάνεται με την ηλικία. Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες ηλικίας άνω των 60 είπαν ότι ήταν πάντα ή σχεδόν πάντα σεξουαλικά ικανοποιημένες. Οι περισσότερες έδειξαν οτι πετυχαίνουν οργασμό με ποικίλους τρόπους στο σεξ, και σταθερά τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 67. Επίσης διατηρούν την υγρανσή τους και για αρκετή ώρα μετά την συνεύρεση.Επίσης απο την έρευνα φάνηκε ότι ειδικά στην ηλικία 40 -55 οι γυναίκες πετυχαίνουν πιο δυνατό οργασμό σε επίπεδα, που σε προηγούμενες ηλικίες δεν ήταν εφικτός για αυτές.
Το σημαντικότερο όμως όλων των στοιχείων της έρευνας αποτελεί το γεγονός που δείχνει ότι όσο μεγαλώνουμε, αυξάνονται οι τρόποι για να πάρουμε ευχαρίστηση στο σεξ, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, κι αυτό δυστυχώς το αντιλαμβάνονται λίγοι άνθρωποι.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2012 του περιοδικού American Journal of Medicine.

Mersinias Thomas, TEDx speaker,

Clinical Psychologist, Mental Health Counselor

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 11:47