Τι δείχνουν οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις για τον χαρακτήρα μας

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Οι σεξουαλικές μας φαντασιώσεις δείχνουν να αντικατοπτρίζουν σημαντικά στοιχεία τάσης του χαρακτήρα μας. Σε πρόσφατη έρευνα των φαντασιώσεων άνω των 4000 ατόμων , ο συγγραφέας του βιβλίου «Πες μου τι θέλεις» JustinLehmiller , διαπίστωσε ότι οι 5 βασικοί τύποι προσωπικοτήτων , συνδέονται με συγκεκριμένους τύπους σεξουαλικών φαντασιώσεων.

Ανοιχτός στην εμπειρία: Αυτός ο τύπος προσωπικότητας χαρακτηρίζεται από μια πολύ υψηλή πνευματικότητα και μια πολύ ενεργή φαντασία. Σεξουαλικά είναι ο άνθρωπος που λέει ναι στις προκλήσεις, του αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα και οι φαντασιώσεις του έχουν ευρύ φάσμα από τα πιο συνηθισμένα ως τα πιο ασυνήθιστα.

Συνειδησιακός: Είναι ο τύπος προσωπικότητας που επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες, τείνει να συμμορφώνεται με τους κανόνες και να λειτουργεί πιο άνετα όταν λειτουργεί συμβατικά. Σεξουαλικά , οι φαντασιώσεις του είναι αρκετά λεπτομερής αλλά σπάνια κινείται έξω από τα συνηθισμένα. Φαντασιώσεις BDSMδείχνουν να είναι σχεδόν ανύπαρκτες και τα ταμπού να θεωρούνται απαγορευμένα.

Εξωστρεφής: Με χαρακτηριστικό την επιθυμία έντονης αλληλεπίδρασης με τους γύρω του, είναι ο τύπος ανθρώπου που και σεξουαλικά κινείται στο ίδιο πλαίσιο. Φαντασιώσεις που κινούνται λιγότερο στο μονογαμικό σεξ και περισσότερο στο ομαδικό, τάση για δοκιμή νέων πραγμάτων, αλλά αρκετά περιορισμένες φαντασιώσεις σε θέματα ταμπού .

Συγκαταβατικός: Είναι ο τύπος που χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για φροντίδα κι εξυπηρέτηση των γύρω του, ευγενικός με όλους και με διάθεση να δίνει χαρά στους ανθρώπους του. Σεξουαλικά φαντασιώνεται κυρίως σχέσεις υψηλού συναισθήματος, σπάνια θα έχει φαντασιώσεις απιστίας ή ταμπού.

Νευρωτικός: Σε αυτόν τον τύπο προσωπικότητας έχουμε υψηλή συναισθηματική αστάθεια κι αδυναμία αντιμετώπισης γεγονότων στρες. Σεξουαλικά δεν υπάρχουν φαντασιώσεις απιστίας, ταμπού η δοκιμής νέων πραγμάτων γιατί εμπεριέχουν αβεβαιότητα. Κυρίως οι σεξουαλικές του φαντασιώσεις έχουν ρομαντικό χαρακτήρα και πάθος συναισθηματικό.

Mersinias Thomas, TEDx speaker,

Clinical Psychologist, Mental Health Counselor

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 10:18