Το Άγχος κάνει τους σημερινούς 35άρηδες την νέα Μέση Ηλικία

 

Έρευνα του Κέντρου Philips για την Υγεία και την Ευεξία, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, έδειξε ότι το ορόσημο για την έναρξη της μέσης ηλικίας, που ήταν κατά παράδοση τα 40 έτη, έχει πλέον μετατοπιστεί στην ηλικία των 35.

«Τα 35 είναι τα καινούρια 40, καθώς οι άνδρες αισθάνονται πλέον τις πιέσεις της μέσης ηλικίας νωρίτερα από ποτέ» δηλώνει το κέντρο.

Η Katy Hartley, διευθύντρια του κέντρου, σκοπός του οποίου είναι να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, δήλωσε ότι το στρες σχετικά με την οικονομία και την περίθαλψη, που κατά κανόνα σχετιζόταν με την ηλικία των 40, ξεκινά τώρα σε νεαρότερη ηλικία.

Σχεδόν 80% των 35ρηδων που απάντησαν σε ερωτήσεις για τον δείκτη Philips δήλωσαν ότι..

ανησυχούν για την οικονομία και 75% ανησυχούσαν επίσης για την περίθαλψη. Τα άγχη αυτά, σύμφωνα με τη μελέτη, έχουν συμβάλει στο αίσθημα πρωιμότερης έναρξης της μέσης ηλικίας ή απώλειας πέντε ετών νεότητας.

Και στο βάθος…. άγχος

Η έκθεση έδειξε ότι η οικονομία έρχεται στην κορυφή του καταλόγου των παραγόντων στρες για τους περισσότερους άνδρες - το 74% που έδωσε αυτή την απάντηση είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο ποσοστό σε μια έρευνα του 2004.

Παρόμοιο ποσοστό αποτελούσαν οι άνδρες που απάντησαν ότι αισθάνονται θετικοί για τη συνολική τους υγεία και ευεξία. Ωστόσο, πολλοί μπορεί να μην έχουν ρεαλιστική εικόνα της υγείας τους.

Μόνο 39% θεωρούν τον εαυτό τους υπέρβαρο, σύμφωνα με τον δείκτη, ενώ έκθεση του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας έδειξε ότι 67% των είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Αν και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι έχουν καλή υγεία, μόνο 51% πιστεύουν ότι έχουν όσο καλή φυσική κατάσταση θα μπορούσαν να έχουν και 66% θα ήθελαν να ασκούνται περισσότερο.

Όταν αρρωσταίνουν, περισσότεροι από τους μισούς από τους 1.503 που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ο γιατρός τους θα ήταν η πρώτη τους επιλογή για να λάβουν πληροφορίες, μετά από το internet.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τη συντροφιά της οικογένειας ή φίλων για να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία τους, ενώ η δουλειά και ο μισθός ήταν πολύ λιγότερο σημαντικά.

«Αρχικά, όλα δείχνουν καλά. Όλοι αισθανόμαστε μια χαρά για την υγεία και την ευεξία μας. Αν όμως πάμε ένα επίπεδο βαθύτερα, οι όλοι μάχονται να ισορροπήσουν ανάμεσα στο χρόνο που δαπανούν με την οικογένειά τους, τη δουλειά τους, την οικονομία και τα επίπεδα στρες» δηλώνει η κ. Hartley.

 

Mersinias Thomas, TEDx speaker,

Clinical Psychologist, Mental Health Counselor

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 13:08