Αύξηση των πονοκεφάλων από το οικονομικό Άγχος

 

Οι προκαλούμενες από άγχος κεφαλαλγίες συνήθως εκδηλώνονται με ένα αίσθημα «σφιξίματος» γύρω από το κεφάλι ή «βάρος» στο κεφάλι που συνοδεύονται από μια σχετική δυσκαμψία («πιάσιμο») στον αυχένα και τους ώμους.

Εξαιρώντας τις περιπτώσεις ατόμων τα οποία κληρονομικά παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευερεθιστότητα στις κεφαλαλγίες, σήμερα με την επιδείνωση των οικονομικών για κάθε άτομο χωριστά , παρουσιάζεται μια ραγδαία αύξηση σε πονοκεφάλους και ημικρανίες και μάλιστα με συχνότερη εκδήλωση.

Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 13% με 14% του συνολικού πληθυσμού αδυνατεί σε κάποιο σημείο της ζωής του να ανταπεξέλθει σε στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνει κι εκδηλώνει κάποιας μορφή παθολογική κατάσταση που ανήκει στις Αγχώδεις Διαταραχές. Όταν δε , το άτομο προ-πάσχει από ημικρανίες και εισέλθει και σε αυτήν την παθολογική ψυχολογική κατάσταση που αυξάνει το σωματικό σύμπτωμα, τότε ζει καθημερινά μια κόλαση.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ..

αυτή η κατάσταση συνυπάρχει πολλές φορές ή αποτελεί πηγή έναρξης κι άλλων ψυχολογικών ασθενειών πολλές φορές και βαρύτερων όπως η κατάθλιψη.

Καλό είναι το άτομο που βρίσκεται ή νοιώθει ότι βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, πέρα από τα αναλγητικά που μειώνουν τα συμπτώματα των πονοκεφάλων, να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο της επιλογής του και να αρχίσει άμεσα ψυχοθεραπεία η οποία θα το βοηθήσει να λύσει τις αιτίες που προκαλούν τους πονοκέφαλους και το καταστούν μη λειτουργικό στην εργασία του και στην οικογένειά του.

Mersinias Thomas, TEDx speaker,

Clinical Psychologist, Mental Health Counselor

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 13:07