Η Οικονομική Κρίση και οι επιπτώσεις της στην ψυχική μας υγεία

 

 

 

Η Οικονομική Κρίση σημαίνει ανασφάλεια, αβεβαιότητα και στέρηση ικανότητας υιοθέτησης μελλοντικών στόχων. Επιπλέον με την κατάσταση που διαμορφώνετε σήμερα , δεν υπάρχουν μερίσματα κοινωνικών ομάδων που να θεωρούνται «τυχερά». Ο άνεργος  στην υποκειμενική συναισθηματική και ψυχική του κατάσταση εξισώνεται με τον εργαζόμενο  που θα δουλεύει πλέον υπό τις δυσκολότερες συνθήκες  που θα μπορούσε να φανταστεί με αποδοχές πάντα μη επαρκείς. Αυτό το πλαίσιο ακριβώς διαμορφώνει μια «αρνητική ισότητα»  μεταξύ όλων των κοινωνικών ομάδων που οδηγεί το άτομο σε άρνηση δημιουργίας, αδυναμία δράσης και θέσπισης μελλοντικών στόχων, καθιστώντας το έτσι μη παραγωγικό στο σύνολό του.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 2009 στο σύνολο των Ευρωπαικών κρατών υπήρξε μια άυξηση της κατάθλιψης κατά.....

15% και άυξηση των Αγχώδων Διαταραχών κατά 30%. Κι εκτιμάται στο σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ότι αυτές οι δύο μορφές ψυχικών παθήσεων θα είναι οι συχνότερης εμφάνισης ασθένειες ως το 2020, και η δεύτερη αιτία ανικανότητας παγκοσμίως.

Η λύση είναι να βρούμε ο καθένας μας τις εσωτερικές μας νέες αξίες ώστε να έχουμε μια υγιή ψυχική αρμονία.

Επιπλέον στην περίπτωση που διακρίνουμε στον εαυτό μας ή σε δικό μας άνθρωπο σημάδια έλλειψης διάθεσης ή μελαγχολίας καθημερινής ή αυξανόμενου άγχους, να ζητήσουμε βοήθεια ειδικού ψυχικής υγείας το συντομότερο.

 

Mersinias Thomas, TEDx speaker,

Clinical Psychologist, Mental Health Counselor

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 13:18