Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελέτες για το Εργασιακό Στρες

Τελευταίες μελέτες έδειξαν  ότι το Εργασιακό Στρες είναι το δεύτερο σε συχνότητα αναφερόμενο πρόβλημα γενικής υγείας παγκοσμίως. Σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο επηρεάζει το 28% των εργαζομένων , σχεδόν δηλαδή το 1/3  της εργαζόμενης κοινωνίας. Αποτελεί επίσης την πρώτη σε ποσοστό αναφερόμενων περιστατικών  ψυχική δυσλειτουργία από όλες παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ  (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας).
Χαρακτηριστικά σε μια τελευταία μελέτη αναφέρεται ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά εργασιακής ανασφάλειας και στρες που κατέγραψαν οι ερευνητές ήταν : στην Πολωνία με  41,7% , στην Τσεχία με 41% , στην Ουγγαρία με 40,4% , στην Ολλανδία με 31,4% , στην Ρωσία με 30,8% και στην Ελλάδα με  28,5% .

Το άγχος σε ψυχικό επίπεδο δημιουργεί οξυθυμία, κατάθλιψη, αδυναμία εφησυχασμού, έλλειψη πνευματικής  διαύγειας. Σε σωματικό επίπεδο ενεργοποιεί.....

το αυτόνομο νευρικό σύστημα με επίκεντρο το συμπαθητικό σύστημα που αποτελείται από σειρά νευρικών απολήξεων σε κύρια όργανα όπως η καρδιά και στα σπλάχνα, δημιουργώντας έτσι και σωματικά προβλήματα στο άτομο. Κατά συνέπεια επηρεάζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος  και ευνοεί την εμφάνιση οργανικών ασθενειών σε μεγαλύτερη συχνότητα. Σε άτομα με Εργασιακό Στρες παρουσιάζονται συχνά κεφαλαλγίες, οσφυαλγία, πόνοι στην ράχη και στομαχικοί ίλιγγοι.

Για αυτό είναι καλό άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να τα αντιμετωπίζουν έγκαιρα με κάποιον ειδικό Ψυχικής Υγείας της επιλογής τους. Η αποτελεσματικότητα  της ψυχοθεραπείας είναι τόσο πιο άμεση κι αποτελεσματική , όσο μικρότερο διάστημα βρισκόμαστε εντός της ασθένειας. Είναι δυο μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα.


©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 16:00