Ο Σεξιστικός εκφοβισμός (sexist bullying).

Οι γυναίκες , ειδικά τα κορίτσια νεαρότερης ηλικίας  που ουσιαστικά χτίζουν την ταυτότητά τους, δείχνουν να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα είτε στο «είμαι έξυπνη»  είτε στο «είμαι όμορφη, ελκυστική». Κι αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των σεξιστικών σχολίων που γίνονται συχνά αποδέκτες στο εφηβικό και μετα-εφηβικό περιβάλλον τους , αλλά και αργότερα ,για παράδειγμα, στον χώρο εργασίας τους.

Αισθάνονται με αυτόν τον τρόπο ότι ισορροπούν μονίμως σε ένα τεντωμένο σχοινί και ανάμεσα στο ποια πλευρά να διαλέξουν, καθώς τελικά ο συνδυασμός και έξυπνη και ελκυστική φαντάζει αδύνατος για τις ίδιες. Ο σεξιστικός εκφοβισμός δεν γίνεται μόνο δια ζώσης. Υπάρχει επίσης αύξηση του σεξισμού διαδικτυακά, με πρόσφατη μάλιστα έρευνα να δείχνει πως τα κορίτσια γίνονται θύματα σεξουαλικών μηνυμάτων από την ηλικία των επτά χρόνων. Τα θύματα της διαδικτυακής κακοποίησης, είναι συντριπτική τους πλειοψηφία κορίτσια...

Η τελική επίπτωση του φαινομένου, είναι πολλές γυναίκες που έχουν δεχθεί αυτόν τον σεξισμό , να αισθάνονται λιγότερο θηλυκές, να έχουν έντονα προβλήματα αυτοεικόνας και αυτοπεποίθησης , καθώς και προβλήματα στις σεξουαλικές τους σχέσεις τώρα ή αργότερα.

Επίσης πολύ συχνά παρουσιάζεται και το φαινόμενο να αποφεύγουν την συνέχιση των σπουδών τους ή της εργασιακής τους εκπαίδευσης από τον φόβο μην χαρακτηριστούν υπερβολικά μορφωμένες κάτι που αυτόματα μεταφράζεται για τις ίδιες ως λιγότερο ελκυστικές.

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 10:40