Αξιοποιώντας τις επαγγελματικές σου ικανότητες

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι κάνει πραγματικά έναν άνθρωπο ικανό επαγγελματία; Και τι φέρνει την επαγγελματική επιτυχία;

Οι πετυχημένοι διευθυντές, μάνατζερ και οι CEO μεγάλων εταιριών με πετυχημένα brands έχουν μια κοινή αλλά πολύ βασική ικανότητα: Ξέρουν να εντοπίζουν τα δυνατά σημεία των συνεργατών τους και κατά επέκταση των υπαλλήλων τους, και να τα αξιοποιούν στο έπακρο.

Δεν υπάρχει επιτυχημένος και ικανός CEO ο οποίος δεν έχει συνεργάτες εξίσου ικανούς στους οποίους επένδυσε και κέρδισε (δείτε κατά καιρούς ποιοι διαδέχτηκαν σημαντικούς ανθρώπους στον τομέα της τεχνολογίας και καινοτομίας, συνήθως ο ικανός τους συνεργάτης, το δεξί τους χέρι). Αυτό είναι κι ένα μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική επιχείρηση, ότι ένας διευθυντής τα ξέρει συνήθως όλα ή ετσι πιστεύει τουλάχιστον και συνήθως ως συνεργάτες δεν διαλέγει ανθρώπους οι οποίοι είναι ικανοί σε αυτό που κάνουν, αλλά πρόθυμοι σε αυτά που θέλει. Μοιραία καταλήγει είτε με το να αλλάζει συνεχώς συνεργάτες γιατι «δεν ξέρουν να δουλεύουν» , είτε με το κλείσιμο της επιχείρησης του γιατι «χτυπήθηκε από την κρίση» ή δεν «ήταν τυχερός» όπως συνήθως ακούω από διευθυντικά στελέχη. Αν η επιχείρηση ήταν θέμα τύχης, λέω εγώ από την άλλη, θα είχαμε πραγματικά ελάχιστες επιχειρήσεις στον κόσμο. Η σημερινή επιχείρηση απαιτεί ρεαλιστικό όραμα, ευελιξία στις αλλαγές, ικανούς συνεργάτες και αντοχές.

Η εστίαση στα δυνατά σημεία του εργασιακού χαρακτήρα κάθε συνεργάτη ή υπαλλήλου λοιπόν είναι το κλειδί για την ουσιαστική πρόοδο κάθε επιχείρησης. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι που εκτιμώνται από τον προϊστάμενό τους είναι κοντά στις 30 (!), ναι 30 φορές πιο αποδοτικοί. Στην αντίθετη πλευρά , εργαζόμενοι που δεν έλαβαν σχεδόν ποτέ εκτίμηση στον εργασιακό χώρο αποσυνδέονται από το έργο το οποίο εκτελούν σε ποσοστό σχεδόν 87% και πολλοί παραιτούνται.

Ο εντοπισμός των δυνατών σημείων βασίζεται πάνω στο εξής τρίπτυχο: είναι το SEA model (Ryan Niemiec 2019) , Spot the strength, Explain the behavior, Appreciate value. Δηλαδή εντόπισε το δυνατό σημείο, εξήγησε με απλά λόγια στο άτομο ποια συμπεριφορά έχεις λάβει εκ μέρους του και είναι η επιθυμητή, και τέλος δείξε την εκτίμηση σου στην αξία του έμπρακτα.

Ξεκινήστε λοιπόν από σήμερα να φέρεστε στον εαυτό σας εργασιακά σαν να είστε εσείς ο μάνατζερ του εαυτού σας, κι εφαρμόστε αυτόν τον εντοπισμό των δυνατών σας σημείων. Η θετική αλλαγή, θα σας γίνει σύντομα αισθητή.

Κλινικός Ψυχολόγος , Μερσινιάς Θωμάς ,TEDx speaker

©www.mersinias.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 07:25