Γιατί οι Άνθρωποι λέμε ψέματα;

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Ένας γενικός κανόνας για το Ψεύδος λέει ότι οι άνθρωποι λέμε ψέματα όσο δυσκολεύει μια κατάσταση. Δυσκολότερη κατάσταση ,περισσότερα ψέματα. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που λένε εύκολα ψέματα, κι άλλοι που λένε δύσκολα ψέματα. Υπάρχει όμως και η κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που λένε σχεδόν συνέχεια ψέματα. Αυτοί ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες Τυπολογίας Ψεύδους:

  • ΟΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΙ: είναι κυνικοί και εγωιστές, λένε ψέματα που αφορούν το δικό τους καλό, επιμένουν στο ψέμα, ακόμα και όταν πιέζονται να πουν την αλήθεια, δεν νιώθουν καθόλου άβολα όταν ψεύδονται και νοιάζονται ελάχιστα για τις κοινές αξίες και ηθική.
  • ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : είναι επιδέξιοι στο να ρυθμίζουν την...
.. λεκτική συμπεριφορά τους αλλά και την μη- λεκτική. έχουν συναισθηματικό και κοινωνικό έλεγχο καθώς και κοινωνικές δεξιότητες αυξημένες.
  • ΟΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΣ: είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, βελτιώνοντας συνεχώς τις κοινωνικές δεξιότητες, σε συνεχή επαφή με ανθρώπους και με αρκετά εκτιμημένο το Εγώ τους.
  • ΟΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ: είναι ντροπαλοί, εσωστρεφείς και ουσιαστικά με το ψέμα αντιμετωπίζουν την ανασφάλεια τους, συνήθως για να γίνουν αρεστοί στους υπόλοιπους. Για τους ίδιους είναι πολύ καλό το κίνητρο στο να κάνουν καλή εντύπωση, τους κάνει να μην νιώθουν άβολα όταν ψεύδονται
  • Mersinias Thomas, TEDx speaker,

    Clinical Psychologist, Mental Health Counselor

    ©www.mersinias.gr

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 11:32