Ο Ναρκισσισμός στο Σεξ

Κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Ο αριθμός των ναρκισσιστών στις μέρες μας δείχνει να αυξάνεται. Οι παράγοντες που αυτό συμβαίνει , δείχνουν να είναι αρκετοί με προεξέχοντα τον ρόλο των social media. Το Φύλο δεν έχει σημασία στον ναρκισσισμό, καθώς και το πεδίο που αυτός εκφράζεται. Στον σεξουαλικό τομέα απλώς εκφράζεται πιο έντονα καθώς η σεξουαλικότητά μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Οι άνθρωποι γοητεύονται εύκολα από έναν ναρκισσιστή γιατί πολύ απλά αυτός ξέρει πως να κερδίζει τους ανθρώπους. Επιπλέον η αλαζονεία του μεταφράζεται σχεδόν αυτόματα σε αυτοπεποίθηση και σιγουριά, ειδικά από άτομα που αυτά τους λείπουν.

Ο ναρκισσιστής γνωρίζει ότι δεν θα έχει διάρκεια η οποιαδήποτε κατάκτησή του καθώς γρήγορα θα στραφεί στην επόμενη. Αυτό τον κάνει να κινείται με μια βιασύνη που εύκολα από το άτομο απέναντι του μεταφράζεται ως πόθος.

 

Ειδικότερα στο σεξουαλικό – σχεσιακό τομέα, υπάρχουν 4 ισχυρά σημάδια ότι είστε σε επαφή με ένα ναρκισσιστή:

  • Νοιώθετε να συμμετέχετε σε σεξουαλικές δραστηριότητες που δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε. Νοιώθετε ένα αίσθημα «εξαπάτησης» μετά από κάθε σεξουαλική σας συνεύρεση. Αυτό είναι ένα καθαρό σημάδι σεξουαλικής σας εκμετάλλευσης.
  • Υιοθετεί μια στάση ότι οφείλετε να έχετε όρεξη όποτε έχει αυτός. Σας περνάει το μήνυμα ότι είναι πρωταρχικός σας σκοπός η ικανοποίηση του.
  • Αδιαφορεί για την δική σας σεξουαλική ικανοποίηση και ταυτόχρονα ζητά επανειλημμένα την επιβεβαίωση σας για τις ικανότητες του. Ζητά έμμεσα ή άμεσα να βεβαιώσετε ότι είναι ο καλύτερος εραστής που είχατε ποτέ. Όταν το θέμα έρχεται στις δικές σας ανάγκες που δεν ικανοποιούνται, σας χαρακτηρίζει ως ανικανοποίητο και προβληματικό άτομο.
  • Ασκεί σεξουαλική βία σε έντονο και συνεχή βαθμό. Σε πολλές δε περιπτώσεις η βία, του είναι αναγκαία συνθήκη ώστε να πετύχει τον ερεθισμό του. Είναι ο τρόπος του να βιώνει ανώτερος και να αποσυμπιέζει ψυχικά τα όποια κόμπλεξ έχει.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν , είναι ότι ο ναρκισσιστής στην πραγματικότητα είναι ένα εξαιρετικά εύθραυστο άτομο. Αρκεί μια μικρή ρωγμή στην ύπαρξή τους για να γίνει κομμάτια όλο το οικοδόμημα που κρατά όρθιο ο ναρκισσισμός τους. Για αυτό και η συντήρηση αυτού του ναρκισσισμού είναι μανιώδης από πλευράς τους, και για αυτό μετα την διάλυση μιας σχέσης που δεν συμβαίνει με δική τους απόφαση γίνονται πραγματικά ράκοι και συχνά οδηγούνται σε υπερβολές με χρήση αλκοόλ ή και ουσιών.

 

Mersinias Thomas, TEDx speaker,

Clinical Psychologist, Mental Health Counselor

©www.mersinias.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 10:17