Αγκαλιάζω… Αγκαλιά & ζώ..

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

«Θέλω να με πάρεις αγκαλιά.. Αγκαλιά.. Ξέρεις.. Είναι αυτό που τυλίγεις τα χέρια σου γύρω απο το σώμα μου.. Αλλά κρατάς την ψυχή μου». Υπάρχει ένα μέρος όπου η στεναχώρια, ο θυμός, ο φόβος, ο πόνος, η μοναξιά και η ανασφάλεια δεν έχουν θέση.. Εκεί θα βρείς την αγάπη, την ελπίδα, την αποδοχή και την ασφάλεια.. Μοναδικά συναισθήματα που ρέουν σε διπλή κατεύθυνση. Αυτό το μέρος ονομάζεται Αγκαλιά..

Η αγκαλιά είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να παρέχει ένας άνθρωπος στον άλλο χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει η να χάσει τίποτα.. Αντιθέτως θα κερδίσει.. Η απόδειξη συνύπαρξης είναι ανεκτίμητης αξίας.Υπάρχουν μερικές στιγμές που η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη για να συμπληρωθεί ένα αληθινό συναίσθημα. Είναι μορφή εκδήλωσης θαυμασμού, κατανόησης, αγάπης, έρωτα.Τις περισσότερες φορές διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, τα οποία όμως είναι ικανά να διώξουν κάθε ίχνος αρνητικού συναισθήματος.Δείχνει με τον πιο πηγαίο τρόπο αυτά που συνειδητά η ασυνείδητα θέλουμε να εκφράσουμε..

Ωστόσο, αρκετές φορές έχει πέσει θύμα της σημασίας που έχει η λέξη ᾽᾽δεδομένο᾽᾽.Όταν θεωρείται δεδομένη, δεν της δίνουμε την αξία και την τιμή που της αρμόζει.

Η αγκαλιά απαλύνει τις πληγές. όχι μόνο του σώματος, αλλά και της ψυχής μας. Μας συντροφεύει στις επιτυχίες μας και στις αποτυχίες μας.

᾽᾽Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να επιφέρει τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο᾽᾽

Μέσα σε αυτήν δραπετεύεις απο την φασαρία της καθημερινότητας και απλά…. Νιώθεις.. Με την καρδιά σου… Με την ψυχή σου.. Βλέπεις αυτά που τα μάτια είναι αδύνατον να μπορέσουν να δούν!  Ακούς την πιο όμορφη μουσική..Τους χτύπους της καρδιάς..

Όταν οι άνθρωποι φύγουν.. εκείνη θα είναι ακόμα εκεί.. καλοσχηματισμένη.. Στο ίδιο ακριβώς σημείο.. Στο σημείο που ενώθηκαν όλα τα σπασμένα κομμάτια σου.. Στο σημείο που δύο σώματα επικοινώνησαν και συζήτησαν με μια μοναδική διάλεκτο.«Δέν αγκαλιάζουν μόνο όσοι αγαπούν.. Αγκαλιάζουν και όσοι φοβούνται..Και οι δεύτεροι αγκαλιάζουν πιο σφιχτά». Η αγκαλιά είναι έκφραση με ένα πλούσιο λεξιλόγιο, το οποίο για να αποκτήσεις, δεν χρειάζεσαι ούτε πτυχία πανεπιστημίου ούτε εξειδικευμένες γνώσεις..

Μέσα της είναι κρυμμένα τα πιο όμορφα λόγια.. Όπως ᾽᾽Είμαι εδώ᾽᾽.. ᾽᾽Όλα θα πάνε καλά᾽᾽.. καθώς επίσης μέσω αυτής μπορούμε να πούμε όλα όσα είναι ανέφικτα.. ανείπωτα.. να φωνάξουμε όλα αυτά που κρύβουμε μέσα μας χωρίς να αρθρώσουμε ούτε μια λέξη..

Η αγκαλιά έχει την δύναμη να πεί.. «Συγγνώμη».. «Μου λείπεις». «Σαγαπώ».

Κάποιοι θα πούν ότι οι αγκαλιές που ᾽᾽κουμπώνουν᾽᾽ τέλεια είναι επικίνδυνες.. Γιατί όταν ᾽᾽ξεκουμπώνουν᾽᾽πονάει.. Ναι, πονάει.. ότι αξίζει άλλωστε πονάει.. Αλλά οι αληθινές αγκαλιές δεν ᾽᾽ξεκουμπώνουν᾽᾽ποτέ..

Ας σκεφτούμε… Πόσο και τι κοστίζει μια αγκαλιά για τον καθένα μας; Πόσο δύσκολο μας είναι να την χαρίζουμε και γιατί;

©Τζουραμάνη Όλγα, Ψυχολόγος MSc.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 07:18